Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/8/c/d/chirogontrode.be/httpd.www/wp-content/themes/coach/inc/widgets.php on line 109 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/8/c/d/chirogontrode.be/httpd.www/wp-content/themes/coach/inc/widgets.php on line 261 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/8/c/d/chirogontrode.be/httpd.www/wp-content/themes/coach/inc/widgets.php on line 447 Over ons & uniform – Chiro Gontrode

Hoe het begon… tot vandaag

Oorspronkelijk was er in Gontrode enkel een jongenschiro te vinden. Chiro Aelmoesenije werd opgericht in 1969 en zij brachten hun zondagnamiddagen door in chirolokaal naast het P.O.C. (Parochiaal Ontmoetingscentrum). Het P.O.C. en de chirolokalen van toen werden gebouwd door enkele vrijwilligers op het einde van de Kerkwegel, naast het kerkhof.

Later, in 1970, werd er initiatief genomen om ook een meisjeschiro op te richten in Gontrode. Chiro Mojego was geboren! Zij deelden samen met de jongens de chirolokalen in de Kerkstraat. Later, in 1998, trok de meisjeschiro Mojego in in de lokalen in de Proefhoevestraat.

In 1999 besloten Chiro Aelmoesenije en Mojego de handen in elkaar te slaan en Chiro Roo was een feit. Sindsdien verzorgen de leiders en leidsters van Chiro Roo elk zondag om de 14 dagen een geweldige chironamiddag voor jongens en meisjes van 6 tot 18 jaar. Dit doen we telkens van 14u tot 17u in de lokalen aan de Proefhoevestraat.

Uniform

Chiro Roo kiest ervoor om het universele Chiro-uniform te gebruiken. Van de Tsjoepen en Speelclubbers vragen we de uniformkleuren te volgen. Hierin zijn we echter vrij flexibel. Vanaf de Rakwi’s verwachten we wel een volledig uniform: als bovenstuk vragen we een blauwe trui of hemd en een rode t-shirt. Deze hoeven niet van het Chiromerk te zijn. De beige chirorok of -broek moet kort zijn en wel van het chiromerk. 

Ook op koudere Chirozondagen is het uniform van toepassing in de opening en sluiting. Jassen die niet blauw zijn en mutsen doen we dan even uit, het is maar voor de enkele minuutjes in de opening en sluiting. Doe echter steeds voldoende warme kledij aan! Broekkousen onder de korte broek of rok zijn zeker oké.

Het uniform kan je kopen in de Banier of een tweedehands uniform bij ons voor 10 euro per kledingstuk. Om onze uniformenkast gevuld te houden kopen we ook uniformen aan waar de leden zijn uitgegroeid indien deze nog in degelijke staat verwezen (niet gescheurd en beschreven). Hier krijgt u €5 voor in ruil.

De contactpersoon voor het kopen en verkopen van uniformen is Elien Van Lierde (0470/84.58.24 - groeps@chirogontrode.be)

Indien u meer info wenst of als uw kind graag eens een chironamiddag wenst te beleven kan u altijd een mailtje sturen of bellen naar de groepsleiding.

Proefhoevestraat 1, 9090 Gontrode

groeps@chirogontrode.be

'afdeling'@chirogontrode.be

Lara Moreels: 0471/11.67.53

Lodewijk Dhoore: 0471/78.38.95