FINANCIEEL

Hoeveel zal zo’n chirojaar ongeveer kosten?

Om ervoor te zorgen dat niemand uit de boot valt, trachten wij te zorgen voor dé perfecte combinatie: een geweldige tijd beleven met zo weinig mogelijk onkosten. Dit proberen we door te trekken in alle activiteiten en evenementen gedurende het hele werkjaar.

Ten eerste is er het lidgeld. Dit kost €30 en is misschien wel een van de belangrijkste zaken. Hiervoor wordt uw kind namelijk een volledig jaar verzekerd door Chiro Nationaal – en krijgt uw kind elke chirozondag een drankje (limonade/fruitsap).

Daarnaast gaat elke afdeling (meestal) éénmaal op weekend. De afdelingsleiding bepalen hiervoor zelf de kostprijs aangezien deze kan verschillen door de locatie, de grootte van de groep, spelmateriaal, eten, … De kostprijs van een doorsnee weekend ligt op €30. Dit weekend is echter volledig vrijblijvend – maar hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Tenslotte is er ook nog het kamp. Voor deze 10-daagse gebeurtenis betaalt u €140 voor het eerste kind, €130 voor het tweede en €120 voor het derde kind.

 

Hoe werkt de terugbetaling?

Bijna alle ziekenfondsen betalen kamp- en lidgeld terug. Hoeveel en hoe is per ziekenfonds anders. Soms moet je een kopie maken van de lidkaart, soms een formulier downloaden en laten invullen door de groepsleiding. Klik hieronder op het ziekenfonds dat voor u het meest van toepassing is, om meer te weten te komen over hoe zij te werk gaan en de terugbetaling regelen.  Er is ook de mogelijkheid om het algemeen formulier van de Chiro te downloaden, dit wordt universeel aanvaard bij alle ziekenfondsen.